donderdag 27 oktober 2011

Vogelvoer of vuurwerk?


Het is weer tijd! Niet alleen pepernoten en marsepein ligt in de winkels,ook staat het eerste vuurwerk weer paraat!
Dylan heeft zijn Oom Peter in België al een mail gestuurd,inclusief verlang lijstje van vuurwerk,ook adres en zelfs een foto van de winkel in Antwerpen! Oom Peter heeft geen computer of laptop dus ook via een brief is de informatie verstuurd met verzoek alsjeblieft mee te nemen voor het allerliefste (enigste) neefje.
Laat Pake nou ook nog naar België zijn,ook hier de wens kenbaar gemaakt.Het moet toch goed komen!
Vervolgens richt deze pyromaan zijn pijlen op zijn moeder.Wanneer ga jij naar de welkoop?
Eh,dit weekend........,oh,nou mag ik dan mee? Hmm,dat verbaasd me,je gaat als 11 jarige toch niet met je moeder mee? Vlugge vingers typen op de laptop,kijk,er is vuurwerk.Kindervuurwerk mag het hele jaar worden afgestoken,gek, dat ze het niet het hele jaar verkopen. (gelukkig,denk ik dan)
Ik wil alvast even kijken.
Vanmiddag uit school,komt zijn vraag weer,"kunnen we even naar de welkoop?" Kijken,Dylan,we kopen NIETS!!! Nee,nee,toch gek hé van dat kindervuurwerk.
Trouwens waarom koop je dit (vogel voer) nou wel en kunnen we geen vuurwerk kopen?
Kijk,Dylan omdat de vogels straks honger hebben en je moeder het tafereeltje van zich voedende vogels mooi vind.Maar eigenlijk kun je dat geld beter besteden aan vuurwerk.Ja,eigenlijk Dylan,maar weet je,vogels krijgen geen zakgeld maar wel voer,jij krijgt zakgeld (en voer) dus koop je vuurwerk maar lekker zelf!

2 opmerkingen: