zondag 27 november 2011

Keulen

Daar gingen we dan vrijdag ochtend,eerst even Dylan afzetten bij school,de auto hebben we bij het kanaal geparkeerd,kont bijna op de weg,sommige mensen hebben een trauma voor water (en vuur),dat was ook wel weer handig voor mijn vader die de auto op zou halen,hij kon hem op afstand zien!
Om kwart voor negen kwam de trein voorrijden,Inge had keurig een lijstje gemaakt waar,welk tijdstip en op welk spoor we over moesten stappen,hapje,snapje en overal een wc (voor Inge) in de buurt.
In de trein naar Duitsland moesten we al even bijspringen,twee oudjes konden hun stoel niet vinden,gelukkig kon Inge helpen,de oudjes waren enigszins eigenwijs en na vijf minuten gaf Inge het op en hebben we gierend het tafereel bekeken na een twintig minuten zaten de oudjes te plek!De file van wachtenden was onderhand drie coupe,s! De conducteur was een man,ws een Duitser,luid las hij onze ticket voor waarop voorgedrukt stond dat we naar de kerstmarkt gingen,met het schaamrood van borsten tot haargrens heb ik maar luid geroepen dat hij de verrassing verknald had,gelukkig kan Inge wel wat hebben.De rest van de reis zijn we geloof ik redelijk rustig door gekomen.Aan gekomen in Keulen hebben we eerst om de ondergrondse gezocht,best lastig met al die Duitsers die hun stad niet kennen,ondergrondse??? nooit van gehoord!!!!
In Keulen gaat het ding ook boven de grond en heet het U baan.Gelukkig zijn wij samen best pienter en na een uurtje hadden we ons hotel gevonden.We hebben onze bagage achtergelaten en zijn terug gegaan naar de stad om historie,kunst,cultuur en kerstmarkten te bezoeken.Met verbazing signaleerde Inge dat het in Keulen om vier uur donker is,gelukkig werd het om tien over vier weer licht toen we weer boven de grond kwamen met de U baan!! Keulen is een ware belevenis!! Ik heb ervan genoten,ik heb in tijden niet meer zo gelachen,
eten in het hard rock café,koffie bij star buck,Duitsers rammen op de kerstmarkt,lekker naar de wc in een museum dat we niet bezocht hebben (alleen de wc,schoon en gratis) een lift gekregen van een Duitser(de enige aardige)omdat er geen bus meer reed, die vervolgens wilde weten op welke verdieping we sliepen (heel hoog zei Inge slim.) De euro die toch echt niet in de gleuf wilde (lukt meestal niet bij de uitgang).
En toen uiteindelijk de conducteur ons naar het verkeerde perron stuurde hebben we toch lekker de trein gehaald,haha,wat nou mutsen!? Wij zijn hartstikkene slim voor onze leeftijd!! Vast wel een paar punten boven gemiddeld!! Keulen heeft geen informatie gids,die krijgen ze ook niet,teveel min punten maar wil je plezier dan zou ik zeker zeggen, DOEN!

2 opmerkingen:

  1. wat fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben...

    liefs peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Sandra. We hebben heerlijke dagen gehad. Veel gelachen en ons zelf kunnen zijn en even alles achter ons laten. We doen het gauw weer hoor! Heb er nu al weer zin in.En wat zitten we eigenlijk op een lijn samen he..Zou dat aan de leeftijd liggen? Fijn dat je morgen zo oud wordt als ik. Welkom bij de club van 45! En daar horen weer extra rimpeltjes en huid plooitjes bij...helaas....

    BeantwoordenVerwijderen